Algemene elektriciteit


Een los stopcontact, een extra schakelaar, een defecte lamp of een volledige nieuwe installatie, vooral deze zaken en nog veel meer kan u bij ons terecht

Als u kiest voor MT-technics, dan kiest u er voor om op een persoonlijke manier behandeld te worden. Wij werken volgens duidelijke afspraken die vooraf gemaakt worden en op papier uitgewerkt worden bij een verkennend gesprek waar we luisteren naar jullie behoeften, of dit nu gaat over een nieuwbouw, renovatie of gedeeltelijke renovatie. Eens u de werken aan ons jong en dynamisch team toe vertrouwd dan staan wij garant voor een nauwkeurige installatie volgens de regels van vakmanschap en met stiptheid afgewerkt! Wij werken dan ook alleen met kwalitatieve materialen waarvan we weten dat deze voldoen aan onze eigen strenge eisen, we streven dan ook naar perfectie in onze afwerking.

Verlichting


Bent u op zoek naar een eenvoudige inbouwspot of een mooie designverlichting ? Bij onze partners kan u steeds een lichtplan laten maken opmaken. Wij voorzien de professionele plaatsing en zorgen er voor dat uw woning even proper is als bij aankomst.

De verlichting wordt in samenspraak met de eindklant gekozen in functie van smaak, esthetiek, functionaliteit en energieverbruik. Wij werken hiervoor samen met verschillende licht consulenten zodat de klant de verlichting krijgt die zij wensen.

Vandaag biedt verlichting meer dan licht alleen. Het brengt de juiste sfeer in huis en ook in de tuin. Zowel indirecte verlichting als dimeffect zijn de populairste sfeermakers. Naast sfeercreatie wordt er ook steeds meer aandacht gegeven aan energiebesparende verlichting, zoals LED lampen…

Keuring


Een negatief keuringsverslag van de elektrische installatie bij aankoop van uw woning?

MT-technics overloopt samen met u het verslag van de elektrische keuring. Aan de hand van de opmerkingen hierin maken wij een offerte op maat. Zo dat de elektriciteit in uw woning weer helemaal voldoet aan alle eisen en normen. Wij zorgen ook voor uw elektrische schema’s die bij uw keuring moeten worden bijgevoegd. Als u dat wenst, laten wij uw elektrische installatie herkeuren door een externe firma.

Wifi & data


U kent ongetijfeld het probleem… dat u rondloopt in uw woning en, ondanks verschillende wifi-antennes, heeft u toch geen goede ontvangst. Wij leveren en plaatsen antennes die er voor zorgen dat u steeds, zonder onderbreking, op deze met het sterkste signaal gekoppeld bent.

Liever alles bekabeld? Geen probleem, wij plaatsen graag uw netwerk met de bekabeling en aansluitingen ifv uw behoeften. Indien gewenst kunnen wij alles afwerken in een datakast zodat alles mooi afgewerkt is en er geen wirwar van bekabeling aan uw muur hangt.

Domotica


Domotica, het intelligente beheersysteem van de hedendaagse woning is een besturingssysteem van de ganse of gedeeltelijke  elektrische installatie van uw woning. Dit alles zal leiden tot een verbeterd comfort, een groter woonplezier en een zuiniger energieverbruik:

  • Verlichting: elektronische dimmers, oplichtende sensoren bij het voorbijwandelen, …
  • Temperatuur: bediening op afstand van het omgevende klimaat, temperatuursensoren, …
  • Veiligheid: inbraakalarmsystemen, bewakingscamera’s, brand- en rookalarmen, video- en parlofonie, …
  • Energieverbruik: inschakeling/uitschakelen van stroomvreters tijdens daluren/piekuren, tijdsinstelling voor gewenste huishoudelijke apparaten, …
  • Telecommunicatie: koppeling van domotica aan internet, …

Dankzij de komst van de digitale meter, kan men zowel in woongebouwen als niet-woongebouwen op een efficiënte manier het warmte- en elektriciteitsverbruik regelen. Via een automatische slimme sturing van uw elektrische accumulatieverwarming, elektrische boiler, warmtepomp of warmtepompboiler, kunt u aanzienlijk besparen op uw elektriciteitskosten. Wie investeert in een zo’n sturingsapparaat, kan hiervoor een premie krijgen via netbeheerder Fluvius.

Ontdek hier de premie

Doe-het-zelf


Zelf je elektriciteit leggen biedt heel wat voordelen : je bespaart niet alleen geld uit, maar je krijgt ook een grote voldoening omdat je alles zelf hebt gedaan. Maar wij laten natuurlijk de zelfbouwers met minder ervaring zeker niet in de kou staan ! Onze professionele begeleiding op maat zorgt er voor dat jouw installatie tot een goed einde gebracht wordt!

  1. Bespreking plan: we overlopen de verschillende mogelijkheden aan de hand van een plan van de woning. Wij doen dit samen met jou om er zo zeker van te zijn dat we niets over het hoofd zien.
  2. Opmaken van een gedetailleerde offerte: we bezorgen jou een gratis, vrijblijvende en gedetailleerde offerte.
  3. Opmaken van legplannen: na goedkeuring van de offerte maken wij gedetailleerde legplannen. zo kan je onmiddellijk zien welke inbouwdozen je moet plaatsen, welke soort kabels je dient te leggen en hoe ze moeten lopen.
  4. Levering van de materialen en bijhorende instructies: we leveren de materialen of je kan ze zelf komen ophalen. We omkaderen je met de juiste legplannen, instructies en uitleg. Door alles duidelijk vooraf uit te leggen, zorgen wij ze voor dat je sneller, kwaliteitsvoller en zonder onderbrekingen kan werken. Uiteraard zijn wij steeds telefonisch bereikbaar voor raad en advies.
  5. Rondgang te controle (voor de chapewerken): als je klaar bent met de aanleg van je leidingen, komen wij ter plaatse om alles na te kijken. Zo zijn we zeker dat alle leidingen (correct) werden aangelegd.
  6. Volledige afwerking: indien nodig kableren we je verdeelbord op maat. Ten slotte stellen we jouw pakket samen met stopcontacten, schakelaar, afdekplaten, …
  7. Schema’s en keuring: na de rondgang maken we overzichtelijke eindschema’s op en zijn we aanwezig bij de officiële keuring.

Warmtepompen (elektrische verwarming)


Elektrische verwarming wordt niet heel veel gebruikt omdat in veel gevallen de kostprijs te hoog is.
Voor bepaalde toepassingen of in bepaalde situaties is elektrische verwarming echter een nuttig alternatief. Dit geldt zeker wanneer u beschikt over zonnepanelen of op een andere manier zelf uw elektriciteit opwekt.

Elektrische verwarming is ook heel makkelijk te installeren, waardoor het van nut kan zijn wanneer verwarming op gas of mazout niet mogelijk is. Of wanneer die installatie te duur zou zijn in vergelijking met het verbruik.

Elektrische verwarmingstoestellen zijn flexibel en makkelijk te bedienen. U merkt het, ook hier moet u zich goed laten adviseren. MT-Technics kan u inlichten over de diverse mogelijkheden en die vergelijken met uw situatie. Wij plaatsen, herstellen en vervangen elektrische verwarming.

Bent u in bezit van een elektrische verwarmingsinstallatie en heeft u hiermee een probleem dan kunt hiervoor bij ons te recht. Wij herstellen indien mogelijk u elektrische verwarming of plaatsen een nieuw gelijkaardig toestel.

Ontdek hier meer over warmtepompen

Je hebt de laatste tijd vast al iets gehoord over warmtepompen. Een warmtepomp is een milieuvriendelijke en energiezuinige manier om je woning te verwarmen. Maar kan iedereen een warmtepomp bij zich thuis laten plaatsen? En wat is het rendement precies tegenover een klassieke cv-ketel op aardgas? In dit artikel leggen we uit wat een warmtepomp precies is, welke soorten er bestaan en hoe je een specifieke warmtepomp voor jouw woning kiest. Verder staan we ook even stil bij de voor- én de nadelen van een warmtepomp en geven we een antwoord op enkele veel gestelde vragen.

Ontdek hier de premie

Zonnepanelen/thuisbatterijen


Met zonnepanelen produceert u uw eigen energie en bent u nog maar 30 tot 40% van de tijd onafhankelijk van het elektriciteitsnet. U kan zelf tot 60 à 70% onafhankelijk zijn, als u ook een batterij voor zonnepanelen laat installeren. Dan gebruikt u minder energie van het netwerk en heeft u een lagere elektriciteitsfactuur.

Thuisbatterijen leveren een direct voordeel op voor elke woning. De extra productie aan zonne-energie kan met hulp van een batterij worden opgeslagen voor later gebruik. Zo geniet je ook ‘s avonds of ‘s nachts van je opgewekte energie.

Meerwaarde voor uw woning:

  • Zonnepalen + batterijen zorgen ook voor een meerwaarde van uw woning.
  • Bovendien geniet u met zonnepanelen van groene energie. De zon is een onuitputtelijke bron van energie. Daarnaast zijn zonnepanelen ook tot 90% recycleerbaar.
  • Met het plaatsen van zonnepanelen investeert u in duurzaamheid en bespaart u op uw vaste kosten.
  • Thuisbatterijen bieden je woning meer onafhankelijkheid van het elektriciteitsnetwerk
  • De EPC-waarde van je woning verbetert en tevens verhoogt de waarde van je woning
  • Slimme aansturing is mogelijk dankzij zonnepanelen met een batterij

Laadpalen


Je hybride of elektrische wagen altijd veilig opladen bij je thuis? Ga voor een laadpaal in je garage of op je oprit en zorg ervoor dat je zelf opgewekte zonne-energie nog efficiënter wordt ingezet.

Nood aan een elektrische laadpaal bij je thuis, maar weet je niet welke laadoplossing voor jou de beste keuze is? Vraag onze vrijblijvende expertise en krijg een gratis offerte op maat. Alle palen die wij installeren beschikken over Dynamic Load Balancing, oftewel dynamische vermogensverdeling. Dit houdt in dat het laadstation zelf de beschikbare energie verdeelt over de voertuigen die worden geladen. Zo wordt optimaal laden mogelijk gemaakt zonder hoge investeringen.

Ontdek hier meer